HTML

Friss topikok

Linkblog

Hogyan csalnak az online pókertermek 2.rész

2010.06.26. 21:22 skilp

Az előző részben arról tettem említést, hogy bizony az online pókertermek galád módon fejlesztik technológiájukat, abból a célból, hogy minél többen fizessenek be, és minél kevesebben vegyenek pénzt ki tölük.

Tudom, hogy hazánkban rengetegen pókereznek rendszeresen, és azt is, hogy még többen vannak azok, akik valaha kipróbálták, de már ki is ábrándultak belöle... vagy egyszerűen csak nem álltak rá.

Vannak olyanok is, akik megélhetési módként tekíntenek erre az üzletre, és néhányan nagyszerűen meg is élnek belöle. Még egy-két wsop indulást is kitermel hazánk, és számos komoly versenyen megjelennek magyar nevek.

Ez a nagy számok törvénye... egyszerűn összejön néhány embernek. Amellett viszont nem mehetünk el, hogy bizony szinte az egész ágazat csak a lehúzásról szól.

A menő pókeres arcok egyből azt mondják, hogy a halak lehúzásáról, csak hát túl sok ebben a medencében a hal. Öszintén szólva meglepően kevés a horgász!

Persze az online pókerben szintek vannak. És mindenki csak egy bizonyos szinten lehet horgász... illetve nagyon nehezen járható út a ranglétra... egy idő után legalábbis.

Ez valóban egy szép kép, csak hogy a valóságban tényleg gigantikus különbség van a vesztesek és a nyertesek tábora között. Az online pókertermek viszont mindig a nyertes oldalon állnak.

Kivülállóknak és sutáknak

Fontos tudni, hogy a pókertermek abból élnek, hogy a készpénzes játékokban egy kisebb összeget vonnak le maguknak jutalékként. Valamint a versenyek szervezése és lebonyolítása fejében, az egyes versenyekre indulási jogot biztosító jegyek ára tartalmaz egy kis jutalékot.

Például Pokerstars: heads up sit n' go, 2,20$-t fizet be két játékos fejenként, összesen 4,40$-t, és ebből 0,40$ a teremé. A semmiért! Ez 10%, egy komoly összeg.

A lényeg, hogy a termek minden pénzes forgalmazásból leszedik a maguk részét, és ez olyan hatalmas összeg, hogy a Korda Gyuri bácsinak, vagy a Majkapapának és a félkegyelmű pimaszúrnak összehányt ócska celebes pókerműsor pitiáner dolognak számít.

Még itt, Magyarországon is, a tízmillió koldus országában, ahol a csoróság ellenére, még mindig tudunk pár dollárt befizetni valami ócska terembe, ahol a "nagy halak elleni küzdelemben" napokig képesek vagyunk párdollárokért órákig izzadva gyüjtögetni, és abból újra és újra játszani, folyamatosan hasznot termelve a teremnek. 

Arról nem is beszélve, hogy ingyen rabszolgák vagyunk, egyszerűen felkinált ellenfelei a sok-sok "beetetett" pókerarcnak. 

Statisztikai adatok a terem népszerűségi mutatóiban, olcsó biorobotok és tesztalanyok, egy undorító pénzcsináló gépezet ördögi tervében...

Hát ez már tényleg meredek lesz! De lássuk, miről is van szó...

Egy példa

Pisti, John, és Igor játszik éppen egy leosztásban. Pisti pitiáner magyar játékos. Most fizetett be 50$-t, gondosan nézegeti a bónuszát' (50$ nem létező pénz, amit mindössze 150$ jutalék kitermelésével realizálhat - jutányos áron)! 

Az 50$-t okosan kezeli, mert megtanulta a jó bankrollmenedzsmentet. 2$-al ül le egy asztalhoz és 1-2 centes téten játszik.

John és Igor is piti játékos, csak hogy Igor már 6 napja játszik a hasonló bónuszáért, és nagyon szépen gyüjtögetett tegnapig. Már több, mint 30$ nyereséget termelt, és az $50 bónuszából is valóra váltott 5 dollárt (hihetetlen meló volt)...

Igor lassan eléri a küszöböt, amikor kiveszi az eredeti 50 befizetést, vagy akár minden pénzét... Igor nem csinálja meg a bónuszokat végig. Egy másik teremben sem csinálta végig, hagyta a francba, és ez a pókerterem ezt is tudja. Igor nem nyerhet ebben a leosztásban.

John éppen a tiltjén van, hiszen amúgy is egy balfasz, és az utolsó pénzeit bukja el, de amúgy is egy fanatikus, be fog fizetni megint.

A leosztást Pisti nyeri! Nincs mese! Így kell lennie.

Persze tovább játszanak, és egy kis pénz vissza megy Igornak, aztán egy kicsi Johnak... Az elosztás folyamatosan változik, mindig másképp alakul. Függetlenül a nagyon nagy dolognak gondolt emberi tényezőtől.

A lényege mindezeknek az, hogy a játékosok mindig azt kapják, amit kapniuk kell. Ha nyernie kell, be kell vadítani, akkor nyerni fog. Ha bukóra kell fordulnia, akkor bukni fog.

És ha nem lett volna egyértelmű, a termek megosztanak egymással adatokat is. Az online pókertermek talán konkurensei egymásnak, de egy bizonyos szinten nagyon is megértőek egymással.

Ha a játékosok pénzéről van szó, akkor nagyon jól megértik egymást. A sok "fertőzött" pókerzombi jellemzőit pedig érdemes tudni. Nem csak a "gonosz" csaló játékosok adatait teszik ki a szégyenfalra néhanapján. Hanem az összes többit is. Egy nagy adatbázis az, amin keresztül mindenki leinformálható.

A terem technológiája számára elérhető információk azok, hogy te mikor, hol, mennyit fizettél be, miket és hogyan játszol, mennyi pénzt vettél ki, mikor és hogyan.

Ezek alapvető információk ahhoz, hogy minél inkább nekik dolgozz! Te vagy az ö kenyerük!

3 komment

Címkék: póker csalás online poker

A bejegyzés trackback címe:

https://csalasok.blog.hu/api/trackback/id/tr182112365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jágó · http://darkpoker.blog.hu 2010.06.28. 19:54:23

Nem 100% tiszta biznisz ez az online poker, de egy szerencsejáték sem az. Egy nagy igazság amit megfogalmaztál az írásodban, hogy ". Az online pókertermek viszont mindig a nyertes oldalon állnak...." Jaja ez így van meg így is lesz.

Holdenper 2011.08.24. 13:12:39

Te tök hülye vagy b+...
Elúszott 50$-od, aztán ilyen dolgokat találsz ki?
Menj el a blikkhez, vagy valamelyik bulvár újsághoz, ott szeretik az ilyen cikkeket...esetleg a sci-fi írás is szóba jöhet.

Azért szívesen megnézném milyen bizonyítékok alapján állítod ezeket a kijelentéseket.

"Még egy-két wsop indulást is kitermel hazánk, és számos komoly versenyen megjelennek magyar nevek."
EPIC FAIL...Nagyon sok magyar indul már egy ideje a WSOP különböző versenyein (40-50 fő legalább), és fele ennyi ember van kint akkor Vegasban, és indul nem-WSOP-s versenyeken, vagy cg-zik, esetleg SnG-zik. Azonkívül van 3 magyar karkötősünk (Gelencsér "Iteopepe88" Péter, Traply "Bélabácsi" Péter, Kwaysser Valdemár "Luigi" Ákos), nyert magyar WPT-t (Koroknai "Kory" András), IPT-t (Luigi, Lendvai "tomicars" Tomi), LAPT-t (Luigi), és ezen kívül is van egy csomó élő, és netes eredményünk is. Mo. a 7. helyen áll az online póker torna országok közötti rangsorában, és nagyon sok mid-high stakes cg-sünk is van.

Legközelebb ha van 50$-od, akkor ne osztogasd szét a jobb játékosok között, farkast kiáltva, hanem vegyél magadnak rajta legót belőle.

ui.: az igaz, hogy a kicsi, új termekkel nem árt óvatosnak lenni, mert ott lehetnek problémák az RNG-vel, vagy a kifizetésekkel, de a nagyobb termeknél az RNG-vel nincs semmi gond.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.24. 16:20:58

Egyetlen megállapításod sem igaz. Az üzletág nem így működik. Belülről ismerem ezt az üzletet.
süti beállítások módosítása